headerbild

söndag, september 25, 2005

Polis på las potatisgr... Liza Marklund knäcker!

Liza Marklund är liksom en författare jag ...inte brukar höja till skyarna.

Men vad nu?!


  • Liza Marklund har ett eget företag. Hon gillar inte LAS (Lagen om anställningsskydd) som hon tidigare påstått är ett fastare förhållande mellan arbetstagare och arbetsgivare än äktenskapet för ett kärlekspar.

  • Liza Marklund skrev i denna artikel att LAS gör henne till curlingförälder för sina anställda.

  • Liza Marklund argumenterar i dag mycket läsvärt i en artikel att eftersom LAS gör arbetsgivaren till en livslång curlingförälder blir poliser slöa. Liza visar på det absurda genom att argumentera med hur LAS skulle fungera i så att säga andra riktningen. Spetsfundigt!


Nåja. Några av er läsare som ser er som vänster kanske nu tycker att Liza Marklund bara orerar...


Grävande journalistik: Orerar Liza Marklund?


Är egentligen inte den svensk arbetsrätten svag?!

För att ta reda på detta frågar vi oss följande: Hur mycket ofrihet är det i den svenska arbetsrätten i jämförelse med andra länders arbetslagstiftning?

"Grävning": Av 127 länder så ligger Sverige, enligt en rapport, på delad 123:e plats i fri arbetslagstiftning där Cypern, Tyskland och Mozambique är aningen mindre fria (kolumn 5B på sida 13-16). Är detta acceptabelt för Sverige? Njae... Vad rätten att säga upp arbetstagare beträffar är vi ju förmodligen inte på 123:e plats, utan inte osannolikt allra sämst av de 127 länderna. (Vi är förresten sist, plats 127, beträffande vad staten lägger beslag på och spenderar av svenskars inkomster - skattekvoten; kolumn 1 sid 13-16. No surprice i och för sig, men iaf orerande ... öh ... oroande!)


Finner det förresten inte så lite förvirrande/kosmiskt perplext, att jag en tidig höstkväll som denna lyfter just Liza Marklund - en av mig så ofta dissad författare - till skyarna! Men vad vore livet utan överraskningar.


























' ' ' ' ' '