headerbild

tisdag, juni 23, 2009

Obama vs. Reagan -- video

Ronald Reagan blev USA:s president 1981. I december samma år utbröt sammandrabbningar mellan Lech Walesas Solidaritet och regeringen där till slut undantagstillstånd infördes. De anses visst även ha införts i syfte att hindra en sovjetisk invasion, likt de i Ungern och Tjeckoslovakien.

Följande video visar tydligt skillnaden beträffande vilken sida i en demokratikonflikt president Obama respektive president Reagan ger tydligt och hängivet stöd samt skillnad i skärpa rörande vilka handlingar som är oacceptabla.

Något som på dessvärre understryker denna skillnad lär att Obama nu låter en inbjudan till iranska diplomater att fira 4:e juli vid amerikanska ambassaden stå kvar! Detta möjligen under -- eller efter, eller vad som nu händer(? DN) -- mord på iranska demokratidemonstranter!! AFP.





Dick Erixon tog upp Obamas obestämda uttalanden bl a här.

HT: Gateway Pundit

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Twinglylänkning: SvD; SvD;
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Berit said...

Den ursprungliga inbjudan gick ut innan valet och demonstrationerna hände, men man har nu återkallat alla inbjudningar av iranska diplomater till ambassader runt om i världen och också till Vita Huset.
Det är väl den modigaste Obama har vågat sig på i hela denna tragedi.

En inbjudan till iranierna om vidare samtal om kärnvapenfråga står emellertid kvar.

1:54 em  
Blogger magnus said...

Ja, jag såg att Obama återkallade detta ett par dagar efter att kritiken kom, och som du säger är det ju inte mycket annat som förändrats.

Nu blev det visst "lugnare" i Iran igen, efter många döda medan den diktatoralternativet Mousavi, som är lite modernare, kräver nyval. (Man kan kanske undra hur iranska regimen ser på oroligheterna i form av att dra nytta av dem -- kanske vinna tid?)

Obama söker framstå som ett hygglo som anser att tillmötesgående med onda krävs för framsteg och fred, något som många Bush-kritiker säkert trott.

Att bjuda Iran på förmånen samtal om kärnvapnen (för Iran: tid) är naivt så att man baxnar!

2:36 em  

Skicka en kommentar

<< Home



























' ' ' ' ' '